CO-CREATIE

CO-CREATIE tessa en Elske

Zo ontzettend blij met onze samenwerking , het duurde even voordat we onze handen in elkaar mochten slaan.
De passie voor het schilderen en dat samen delen, ja daar gaat het om!
Het leek ons het allermooist om in volledige vrijheid te kunnen schilderen. Geen afspraken, regels of ideeën. Om in die staat te komen starten we met een meditatie van Dr. Joe Dispenza, ideaal om het hoofd stil te krijgen en jezelf open te stellen voor alles!

Het is zo’n gave ervaring om zo samen te creëren. Daar waar je zelf normaal gesproken tijdens het schilderen vastloopt en even niet meer weet hoe je verder moet, namen we het nu telkens van elkaar over, wisselde van plek, gingen op elkaars werk verder. Zo bleven we constant in de flow.

Samen creëren brengt een andere dimensie met zich mee… vier ogen op een doek, twee zienswijze die samensmelten met verschillende technieken… De energie die wordt gemanifesteerd van pure Joy!!… En als resultaat een verhaal op canvas die jezelf niet hebben kunnen bedenken…

"Creativity in all Forms" mag stromen en tegelijkertijd wordt er van alles
getriggerd....

Een jaar geleden kwam YOUR CALLING uit onze creatieve handen, een kunstwerk met een krachtige energie die veel bij ons losmaakte. Blijkbaar moest hij ook even in onze eigen levens zijn energie laten stromen want we hebben hem beide maandenlang zelf aan de muur gehad. Tot vandaag!

Toen Tessa en ik samen met het schilderij na zaten te voelen over zijn boodschap, kregen we ook een gesprek over zijn plek. De schilderijen die wij samen maken zijn energetisch enorm sterk. Het voelt voor ons daarom ook dat deze doeken eigenlijk op een plek horen waar veel mensen de kunstwerken kunnen voelen & ervaren. Het universum heeft ons gehoord want op zijn nieuwe plek gaat dit schilderij ondersteunen bij sjamanistische rituelen, ceremonies en bijeenkomsten die in het teken staan van het ontdekken van jouw zielsverlangen.

Jezelf vinden, je vuur aanwakkeren, manifesteren, uit je schulp treden, je zielsmissie leven.

 

Een abstract schilderij gemaakt in de zomer van 2018. Het toont de samenhang tussen het vrouwelijke en het mannelijke en de kracht die vrijkomt wanneer beide verenigd & in balans zijn.

We zijn dan ook meer dan gelukkig dat het eerste schilderij SYNERGIA in het nieuwe Meeting-Plaza in Utrecht hangt. Waar ze elke dag de kracht van samenwerken & verbinden kan uitzenden voor al die bedrijven en teams die daar komen werken.

Toen het schilderij eind van de dag af was waren we het redelijk snel eens over de titel “Synergia”. Het enorme potentieel, de extra kracht die ontstaat als we met elkaar durven te verbinden. Op persoonlijk niveau zoals wij vandaag deden maar ook op wereldniveau, de potentie van de mensheid.

Het vroeg om vertrouwen naar elkaar, weten dat alles goed was en onderdeel van het creatieproces. Tijd leek bijna niet te bestaan, we hebben bijna 10 uur lang achter elkaar door geschilderd!

TIMELINES

Alle nieuwe ideeën komen voort uit de oerbron van ons verleden, het heden en de toekomst.
Voor dit kunstwerk hebben we ons laten inspireren door het concept van tijdloosheid, er is geen tijd, alles is nu, zowel het heden, als verleden, als de toekomst. We hebben de oudheid in alle vormen samengebracht met het futuristische.

Dit schilderij is tot stand gekomen in co-creatie met Nederlands kunstenares Tessa Smits. We starten zonder regels, zonder design, puur intuïtief creëren we een nieuw schilderij. In dit creatieproces blijven we rouleren rondom het doek totdat het schilderij voor ons beide af is.

Acryl op Canvas 120 x 80 cm (3D is 5 cm diep, dik canvas)

In co-creatie met Jos van der Burg

Met zijn gouden handen creëert hij de eerste lijsten voor onze kunstwerken. Het worden unieke lijsten van hout of staal (of zelfs gecombineerd) die volledige afgestemd per schilderij gemaakt worden. Op de foto’s zie je alvast wat details, zoals blank staal dat geoxideerd is, hierop laat hij nog een extra oxidatie proces los waardoor dit prachtige industriële effect ontstaat.

Daarnaast zie je hout dat van oude steenschotten komt en die hij behandelt met een natuurlijke olie waardoor het zijn rauwe uiterlijk krijgt.

2 kunstwerken die samenkomen en elkaar nog meer versterken, de puzzel is compleet!

''Table Experience'' met mijn vader

Ik heb ooit samen met mijn vader een buitentafel geschilderd, lekker in het zonnetje. ”Kom, zullen we onze kwasten pakken?” Heel relax gingen we aan de slag…zonder over een thema na te denken, kozen we onze kleurenpalet en liepen we rondjes om de tafel… Soms schilderde we over elkaars werk heen,… ja hoor, alles mag!! Het gevoel van vrije creativiteit wordt op dat moment realiteit…Een expressieve fleurige zomertafel!!

©[2018] Elske Haenen webdesign in co-creatie met www.tessasmits.nl

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Wordt verstuurd
Translate »

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?